Een mysterieuze geheime tuin

Ik ben trots op mijn meest recente creatie, Oyá - de betoverende tuin (en groeiend!). Een mysterieuze locatie zoals nergens anders waar alle soorten liefde oplichten in honderden fonkelende witte rozen. Er hangt een dromerige magische sfeer, een sfeer van puurheid, liefde en warmte.

Roald Dahl, een van de meest iconische schrijvers, had ook een passie voor de natuur, bloemen, en de kunst van het tuinieren. Hij hield ervan in zijn tuin te vertoeven.
Schrijvend in zijn kleine tuinhuisje bracht het hem inspiratie voor veel van zijn prachtige boeken. Hij creëerde betoverende tuinen in zijn verhalen zoals die in Charlie and the chocolate factory. Het herinnerde mij aan iets dat Roald vertelde over mysterieuze plaatsen, als een geheime tuin:

“Above all, watch with glittering eyes the whole world around you because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. Those who don't believe in magic will never find it.” - Roald Dahl

De boodschap hierin is stilstaan bij de manier waarop we naar onze eigen wereld kijken. Hoe meer we écht kijken, hoe meer we de magie kunnen zien die echt overal is, rondom ons en in onszelf. Een prachtige zonsondergang, de eerste bloesems en groene blaadjes in de lente, een mooie glimlach en knuffel.

Klein en wonderlijk, maar groots en belangrijk...Andere artikels

Groot worden

Groot worden

Betekent groot worden ook je verbeelding verliezen?

Als een onverwachte bezoeker

Als een onverwachte bezoeker

Ieper Gevleugelde Stad