Ieper Gevleugelde Stad

Een groot internationaal straattheater festival in de vroege lente, in het hartje van de stad in en rond de vesten: Ieper Gevleugelde Stad. Duizenden toeschouwers kwamen naar de historische stad om meer dan 70 artiesten te bekijken van over de hele wereld.

Kort na de middag begon het klaarzetten van de show Aruna, die voorzien was om te spelen in de avond. Toen ik het laatste weerbericht nog snel even bekeek, zag de weersvoorpelling er niet al te best uit. Regen en stevige wind waren voorspeld. Grote grijze donkere wolken kwamen reeds op, maar ik moest mijn focus behouden.
Enkele uren later stond alles klaar voor de show.

Plots stak een felle wind op en begon het hevig te regenen.

Het materiaal werd kletsnat, en het opblaasbare sculptuur van Aruna veranderde in een zwembad. Zo snel als ik kon controleerde ik alle elektrische kabels en connecties of ze droog en veilig lagen, alhoewel deze wel tegen regen kunnen. Het water liep langs mijn nek op mijn rug.
Ik wachte de beslissing af om alles af te gelasten of om de show toch door te laten gaan.

Om 20u kwam de melding van de organisatie wat ze zouden doen. De grijze wolken trokken weg. Collega's van de Vuurmeesters telefoneerden mij om te vragen of Zazzu nog steeds de show zou brengen. Ze wilden hun kunstwerken en magische lotusbloemen met vuur laten branden. Samen met een handvol andere artiesten die avond, ging de show door!

Net na de regen en door de koude temperatuur stond er eerst bijna geen enkele toeschouwer klaar. Maar na poosje kwamen dan toch de eerste nieuwsgierigen om de show Aruna te bekijken.

Was dit een onaangename vervelende ervaring? Op het eerste moment wel, door de hevige regen. Maar toch viel alles uiteindelijk goed mee.

Deze situatie leerde mij omgaan met onvoorziene omstandigheden. Het is zelfs ironisch dat de show Aruna nu juist gaat over het verwelkomen van alle soorten gevoelens, geïnspireerd op het gedicht van Rumi: De herberg. Verwelkom steeds jouw onverwachte bezoekers, ook zij die je liever niet graag zou ontvangen.Andere artikels

Groot worden

Groot worden

Betekent groot worden ook je verbeelding verliezen?

In de sterren geschreven

In de sterren geschreven

Idee├źn zijn net als fonkelende sterren